POIŠČI

NOVICE

sreda, 11. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 5487

Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju 2015 končali v Logarski dolini

Postaja Gorske reševalne službe Celje | Društvo Olimpik | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Tokrat nas je narava nagradila s sončnim vremenom, svoje je dodal še organizator GRS Celje in izpolnjeni so bili vsi pogoji za pravo smučarsko tekmovanje v parih, ki je štelo za državno prvenstvo Slovenije - v nedeljo, 8. marca, na 20. memorialu celjskih gorskih reševalcev v Logarski dolini.
Državni prvaki v parih po posameznih kategorijah so postali:
ženske: Špela Zupan in Karmen Klančnik, obe TSK Olimpik;
mladinci: Tilen Osolnik (TTS Jezersko) in Matej Merlak (AO Kranj);
člani: Jure Šeligoj in Klemen Triler, oba TSK Olimpik;
veterani +45: Rolando Lipar in Marjan Tepina, oba TSK Olimpik.

Po razglasitvi rezultatov državnega prvenstva v parih je sledila še razglasitev v kategoriji gorskih reševalcev, kjer je prvo mesto osvojila ekipa Primož in Anže Šenk iz GRS Jezersko, med rekreativci/-kami je bila najhitrejša Simona Kutnjak.

Nadaljevali smo z razglasitvijo najboljših v slovenskem pokalu za sezono 2015. Zbrane je nagovorila načelnica KGŠ Jasna Pečjak in podelila priznanja najbolje uvrščenim.

Pri dekletih je prvo mesto osvojila Karmen Klančnik, ki je zmagala prav na vseh petih tekmah, sledita ji mladi tekmovalki Klara Meglič in Maruša Triler.
Pri mladincih je prav tako z vsemi zmagami slavil Matej Merlak, drugi je bil Jure Zidar in tretji najmlajši v tej skupini, Tilen Osolnik.
Tudi pri članih je bilo podobno. Nejc Kuhar je zmagal štiri tekme, na peti ni nastopil. Drugi je bil Klemen Triler in tretji Jure Šeligoj.
Podobno se kaže premoč enega tekmovalca tudi pri veteranih +45, kjer je prvo mesto osvojil Tone Karničar, na drugo mesto se je uvrstil Rolando Lipar, ki je prvič nastopal v SLO pokalu, in tretji Milan Šenk s tekmo manj.

Za SLO pokal smo izvedli pet tekmovanj: Zelenica - tekma v vzponu, posamično - državno prvenstvo; Jezersko - posamično - državno prvenstvo, Završnica - posamično, Javornik - posamično in Okrešelj - pari - državno prvenstvo.

Na vseh tekmah je bilo 66 tekmovalcev, od tega: 8 žensk, 6 mladincev, 31 članov in 21 veteranov.
Tekme so bile organizirane v okviru društev: TSK Olimpik, PD Jezersko, PD Završnica, GRS Tržič in GRS Celje. Vsem društvom so pomagala še druga društva posameznega kraja, saj gre za zelo zahtevno organizacijo, ki mora zagotoviti razpis tekme, prijave tekmovalcev, oznake in potek proge, izdelano "špuro" v snegu, skrb za varnost tekmovalcev, pripravo rezultatov, pogostitev, podelitev priznanj in seveda kar zajetna finančna sredstva s številnimi urami prostovoljnega dela in končnim poročilom.

V imenu KGŠ izrekam pohvalo prizadevnim organizatorjem, z željo, da prihodnje leto nadaljujemo z delom na področju tekmovalnega turnega smučanja v Sloveniji. Na koncu povabilo tudi vam, ki se še niste pridružili slovenskim turnosmučarskim tekmovalcem in še ne veste, kaj zmorete. To je kot vedno več, kot mislite! V prilogi so rezultati SLO pokala 2015.

Za Komisijo za gorske športe PZS: Milan Šenk

Rezultati 20. memoriala celjskih reševalcev so objavljeni na tej povezavi.
Fotografije si lahko ogledate tukaj (foto Hans/GRS Celje)

Preberite še:
Memorial 2015 (prispevek Mateja Špeha na spletni strani GRZS)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE