POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 7. september 2015 ob 00:00, ogledov: 3418

Zanimiv dogodek povezovanja NVO in gospodarstva

Objavil(a): Matej Ogorevc
V petek, 7. avgusta 2015, smo v okviru projekta Vsi v naravo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu URI-Soča v Ljubljani izpeljali zanimiv dogodek sodelovanja z gospodarstvom.

Z dogodkom smo na inovativen način v obliki team buildinga in druženja z elitnimi športniki invalidi, vzpodbudili gospodarske subjekte za sodelovanje z nevladnimi organizacijami (v nadaljevanju NVO).

Dogodka sta se udeležila generalna direktorja podjetji Eles (mag. Andrej Mervar) in Pošte Slovenije (mag. Boris Novak) ter 4 zaposleni na podjetje. Dogodek so spremljali prav tako mediji in sicer RTV Slovenija in POP TV.

Za gospodarstvenike smo pripravili program košarke na vozičkih ter parakolesarstva. Športniki invalidi, ki prihajajo iz različnih invalidskih organizacij, so tako predstavili na prostem parakolesarstvo ter zaradi vročinskih pogojev v telovadnici še košarko na vozičkih. Po predstavitvi športov smo razdelili udeležence v ekipe, katere so tekmovale v pogonu ročnih koles ter košarke na vozičkih. Med samo akcijo in v zaključku se je izmenjalo mnogo dobrih besed ter se vzpostavl odnos sodelovanja v prihodnje. Po zaključku smo udeležencem podelili priznanja za odlično sodelovanje ter izkazan talent v posameznem športu.

Podjetji podpirata šport in seveda sta izjemno na strani pomoči nevladnim organizacijam. Prejeli smo donacije s katerimi smo kupili trenažerje za parakolesa, ki bodo na voljo NVO-jem.

Fotografije z dogodka so na voljo na Facebook profilu Šport invalidov.

Mreža NVO za rekreacijo v naravi – Vsi v naravo deluje od leta 2014, projekt pa sofinancira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za javno upravo RS. Partnerstvo sestavljajo Planinska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE