POIŠČI

NOVICE

petek, 14. avgust 2015 ob 12:30, ogledov: 6525

Planinski Hudo! Mladi in gore

Planinsko društvo Šentjošt | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Program za mlade 1. programa Radia Slovenija v okviru oddaje za mlade Hudo! gosti člane mladinskega odseka PD Šentjošt in druge planinske sogovornike, ki bodo spregovorili o tem, kaj mladež pritegne v gore, kako se pripraviti na planinski izlet, kam jo mahniti po lepe razglede, kako ravnati v primeru nesreče ... Vabljeni k poslušanju v soboto, 15. avgusta, malo po 9. uri.
"Sezona obiskovanja gora je na vrhuncu. Zato se bomo v našem pogovoru tja odpravili tudi mi. Družili se bomo s člani mladinskega odseka Planinskega društva Šentjošt, v pogovoru pa bomo izpostavili, katere so tiste stvari, ki vas mlade pritegnejo v gore. Seveda pa se na tovrstne pohode ne smete odpraviti nepripravljeni, zato morate tudi mladi planinci natančno vedeti, kako se na pot pripraviti, kaj vse zložiti v nahrbtnik ter koliko hrane in pijače bo dovolj, da med podvigom ne boste lačni, ali pa kar je še posebej pomembno, žejni. Nekaj pozornosti bomo namenili tudi temu, kako ravnati v primeru nesreče. A ker verjamemo, da ste vsi zelo pazljivi in do nje ne bo prišlo, vam bomo podali nekaj nasvetov, kam se lahko odpravite na izlet, da pot ne bo preveč težka, in da vam bo ponujala veliko čudovitih razgledov. Pridružite se nam v soboto, malo po deveti!" je v napovedi oddaje Hudo! zapisal voditelj Aleš Ogrin.

Vabljeni k poslušanju planinsko obarvane oddaje Hudo! na 1. programu Radia Slovenija v soboto, 15. avgusta 2015, kmalu po 9. uri.

Dober planinski glas mladih seže iz Bavšice tudi na TV Slovenija 1 - 3. avgusta so se v Prvem dnevniku predstavili mladinski voditelji, njihovi vodniki in načelnica Mladinske komisije PZS Barbara Bajcer. Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi (od 9:37 dalje).
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE