POIŠČI

NOVICE

petek, 24. april 2015 ob 13:30, ogledov: 5795

Posvet za vodstva planinskih taborov in delavnica organiziranja orientacijskih tekmovanj

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinska komisija PZS v okviru projekta Mreža NVO za rekreacijo v naravi – Vsi v naravo organizira delavnice za mladinske odseke ter planinska in ostala društva, ki organizirajo mladinske tabore in orientacijska tekmovanja. Delavnici bosta potekali istočasno, v ločenih predavalnicah.
Kdaj in kje: v soboto, 9. maja 2015, ob 9. uri na OŠ Polje v Ljubljani

Mladinski planinski tabori
Mladinski tabori so v veliko društvih vrhunec letnega programa dela z mladimi, predstavljajo pa konkreten organizacijski zalogaj. Na delavnici se bomo posvetili različnim poudarkom: varstvu narave, prenosu izkušenj, specifično zakonodajo, promocijo taborov in drugim izzivom s katerimi se srečujejo vodstva taborov. Delavnica je namenjena vostvom taborov in drugim, ki sodelujete pri organizaciji mladinskih taborov ali to želite početi v bodoče.

Planinska orientacijska tekmovanja
Delavnica, kjer se bomo intenzivno ukvarjali z organizacijo planinskih orientacijskih tekmovanj (POT) in kvalitetnim trasiranjem prog. Verjamemo, da lahko z nekaj tekmovalnimi izkušnjami in ščepcem iznajdljivosti POT organizira prav vsakdo in žal je v mnogih društvih tako, da so se z organizacijo prisiljeni ukvarjati posamezniki, ki niso bili nikoli na orientacijskih izobraževanjih in nimajo izkušenega mentorja, ki bi jih v to uvedel. Organizirati kvalitetno tekmovanje pa je zahtevnejša naloga, pri kateri predajanje znanja izkušenih organizatorjev in traserjev nikakor ni odveč. V štirih šolskih urah bomo poskušali obdelati organizacijski in tehnični vidik tekmovanja s poudarkom na pripravi kart, trasiranju, promociji in obveščanju ter možnostih sodelovanja. 
Vabljeni ste predvsem bodoči organizatorji tekmovanj, zdajšnji manj izkušeni organizatorji ter udeleženci tečaja orientacije. 

Delavnici sta brezplačni, na dostopni lokaciji in časovno varčni, upamo pa tudi, da zelo uporabni.

Prijave zbiramo do četrtka, 7. maja 2015, na info@pzs.si. Pri prijavi prosim navedite katere delavnice se želite udeležiti. 

Lepo vabljeni! 

logo_mreza_glava_2 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE