POIŠČI

NOVICE

sreda, 1. april 2015 ob 00:00, ogledov: 3413

Srečanje NVO na področju rekreacije

Objavil(a): Matej Ogorevc
Srečanje je namenjeno društvom in drugim nevladnim organizacijam, ki izvajajo športne aktivnosti v naravi. Namen srečanja je druženje, povezovanje in pridobivanje novih znanj. Srečanje bo potekalo v Sevnici 10. in 11. aprila 2015.
Petek popoldne je vsebinsko namenjen predvsem vprašanju športne rekreacije na recept, ki ga predvideva Nacionalni program športa v Republiki Sloveniji v letih 2014 - 2023, kot enega izmed ukrepov za doseganje strateških ciljev programa.

Sobota dopoldne pa je namenjena predvsem večnemu problemu nevladnih organizacij - pridobivanju sredstev za delovanje. Posamezniki lahko namenijo organizaciji, ki ima status delovanja v javnem interesu 0,5 % svoje vplačane dohodnine, ki se sicer steče v državni proračun. Če bi vsi davčni zavezanci to možnost izkoristili, bi nevladne organizacije lahko prejele skoraj 10 milijonov € sredstev, po statistiki zadnjih let pa je na tem področju še veliko rezerv.

Informativne prijave zbiramo na info@pzs.si, do četrtka, 9. aprila 2015.
 

Vabljeni!
 

Program

Petek, 10. april, ob 17:00
Lokacija: Grad Sevnica, Cesta na grad 17, 8290 Sevnica.

 • 17:00 Uvodni pozdrav
 • 17:10 Športna rekreacije na recept, dr. Petra Zupet
  Športna rekreacija na recept je koncept, ki predvideva aktivnejše povezovanje zdravstva in športnih organizacij, z namenom aktivne preventive in tudi kot oblika zdravljenja.
   
 • 18:00 Vidik invalidov v športu v naravi, dr. Boro Štrumbelj.
  Rekreacija je še toliko bolj pomembna za ljudi z invalidnostjo in aktivnejše sodelovanje športnih društev je dobrodošlo.
   
 • 18:50 Predstavitev prakse v Veliki Britaniji - hoja na recept, Damjan Omerzu.
  V Veliki Britaniji imajo že razvito široko mrežo infrastrukture in organizacij, ki izvajajo rekreativne aktivnosti za udeležence po napotilu zdravnikov, kar je zanimiva priložnost tudi za Slovenijo
   
 • 19:10 Razprava in zaključek

 

Sobota, 11. april, ob 9:00
Lokacija: Kulturna dvorana Sevnica, Kvedrova cesta 25, Sevnica.

 • 9:00 Status društva, ki deluje v javnem interesu ter pridobivanje sredstev iz dohodnine
  Potencial za pridobivanje sredstev društev iz naslova dohodnine je še velik in od angažiranja društev bo odvisno koliko ga bo možno unovčiti na področju športa.
   
 • 10:30 Ogled razstave o 120. obletnici Planinskega vestnika - primer dobre prakse revije o gibanju v naravi

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE