POIŠČI

NOVICE

četrtek, 26. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 4395

Predlog Zakona o potrjevanju računov – zbiramo pripombe

Objavil(a): Matej Ogorevc
V postopku obravnave je predlog Zakona o potrjevanju računov, ki bov v kolikor bo uveljavljeno sedanje besedilo, precej posegel tudi v delovanje društev.
Predlog zakona o potrjevanju računov namreč predvideva obvezno uporabo davčnih blagajn povezanih z internetom za izdajanje računov. To pomeni, da si bodo morala vsa društva zagotoviti ustrezen računalnik s programom in internetno povezavo.
Ročnih računov niti v obliki vezane knjige računov (uvedena konec januarja 2015) ne bo več mogoče uporabljati, razen v izjemnih primerih, ko ne bo možno zagotoviti dostopa do interneta. To pa pomeni zgolj v primerih, ko ne bo mogoče zagotoviti niti mobilnega internega preko GSM ali GPRS signala, za kar pa bo potrebno pridobiti potrdilo državne agencije.
 
Obveznost uvedbe davčne blagajne torej zajema društva in druge nevladne organizacije, ki izdajajo račune za udeležbo na izletih, na vodenih vadbah, za uporabo notranjih plezalnih sten in športnih dvoran, ki izvajajo gostinsko ponudbo itd.
 
Predlog zakona je objavljen na spletni strani Ministrstva za finance.
 
Vsa društva pozivamo, da nas opozorijo na težave, ki jim bo uvedba novega sistema prinesla in predloge rešitev, ki jih bomo združili in posredovali ministrstvu. Pripombe zbiramo do 1. aprila 2015, na elektronskem naslovu info@pzs.si.

 
Planinska zveza Slovenije, Mreža NVO za rekreacijo v naravi
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE