POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 16. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 7263

Novo v Planinski založbi: Julijske Alpe - prednaročilo in darilo

Objavil(a): Manca Ogrin
Novo v Planinski založbi - Julijske Alpe: enciklopedični vodnik, težko pričakovana prenovitev legendarnega dela Julijske Alpe Tineta Miheliča. Klasični vodnik po osrednjem slovenskem pogorju – na popolnoma prenovljen način! Če boste naročili oba vodnika, Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca (Jože Drab) in Zahodne Julijske Alpe (Klemen Janša), vam bomo brezplačno priložili še planinski zemljevid Julijske Alpe – zahodni del.
PZS pripravlja serijo vodnikov po Julijskih Alpah. Ti enciklopedični vodniki kot prava enciklopedija v malem sistematično opisujejo vse na določenem območju, od najenostavnejših markiranih poti do zahtevnih brezpotij in celo lažjih plezalnih smeri. Gre za težko pričakovano prenovitev legendarnega dela Julijske Alpe Tineta Miheliča, vendar prilagojeno modernemu uporabniku. Pisci so izkušeni entuziasti, ki so vse opise preverili z lastnimi nogami in jih napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene špice.

Vodnike odlikuje sistematičnost, saj se strogo držijo enciklopedične zasnove. Opisom dolin in izhodišč za posamezna področja sledi poglavje o kočah in zavetiščih, najpomembnejši del pa so seveda opisi vseh vrhov in poti nanje. Knjige upoštevajo modernega uporabnika, tako da gre dejansko za hibrid med klasičnimi enciklopedičnimi in sodobnejšimi, bralcem prijaznejšimi izbirnimi vodniki. Pregledna in nazorna zasnova izpostavlja najpomembnejše podatke, dodane pa so GPS-koordinate vseh pomembnih točk in ilustrativne fotografije, ki pomagajo pri orientiranju. Iskanje podatkov še olajša prenovljena grafična podoba.

Julijske_Alpe_DrabVodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca (Jože Drab) se osredotoča na severozahodni del Vzhodnih Julijskih Alp z opisi nekaterih najbolj znanih slovenskih vrhov, pa tudi nekaterih najbolj cenjenih kotičkov za iskalce gorske samote. Glavna junaka sta seveda najvišja, Mangart in Jalovec, družbo pa jima delajo razgledne Mojstrovke, grebeni Bavškega Grintavca in skalnate Ponce, v zaraščeno divjino pozabljeni Predelski Vršiči, remšendolske gore in skupina Ciprnika, samotni Pelci, Pihavci in skrivnostne strmine Loške stene.
Format: 130 mm x 210 mm; 232 strani, integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.

Vodnik bo izšel v prvi polovici aprila, zato velja prednaročniška cena 23,99 €* (redna cena 29,90 €*) do 15. aprila 2015. *DDV je vključen v ceno. Poštnino plača naročnik.

Zahodne_Julijske_Alpe_JansaVodnik Zahodne Julijske Alpe (Klemen Janša) prinaša opise mikavnega zahodnega dela Julijcev, ki so pretežno na italijanski strani meje. Poleg dobro obiskanih vrhov v skupinah Kanina, Viša in Montaža so v njem opisi nekaterih malo znanih področij, ki do sedaj v slovenščini še niso bila tako podrobno predstavljena in so zato še toliko bolj mamljiva: razdrapane Naborjetske gore nad divjo dolino Dunje, samozavestni greben Muzcev, dolgi greben Stola in Karmana, pa od ljudi in boga pozabljeni vrhovi zahodno od Strme peči. Tako natančnega vodnika zanje ni niti v italijanščini!
Format: 130 mm x 210 mm; 348 strani, integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.

Vodnik bo izšel do konca maja, zato velja prednaročniška cena 23,99 €* (redna cena 29,90 €*) do 31. maja  2015. *DDV je vključen v ceno. Poštnino plača naročnik.

Če boste naročili oba vodnika, Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca in Zahodne Julijske Alpe, vam bomo brezplačno priložili še planinski zemljevid Julijske Alpe – zahodni del.


POMEMBNO OBVESTILO:
S 26. avgustom 2014 je stopil v veljavo Zakon o enotni ceni knjige, zato bodo prednaročila veljala samo v primeru, da bo plačana prednaročniška cena do 31. maja 2015. Vodnik lahko naročite prek spletne trgovine PZS, e-naročila: narocilo@pzs.si, tel.: 01 434 56 84, 01 434 56 80, faks: 01 434 56 91, preko brezplačne številke: 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).

Ne zamudite ugodne priložnosti in naročite v prednaročilu! Že pred tem pa se lahko o Julijskih Alpah podučite ali se zanje navdušite v dodatnem uvodnem delu, ki je brezplačno objavljen na spletu: http://julijci.pzs.si/.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE