POIŠČI

DOGODKI IN AKTIVNOSTI 2024

24.06.2015 / Srečanje, ogledov: 2539

4. noč Menine

Vrsta dogodkaSrečanje
ObmočjeKamniško-Savinjske Alpe
Kdaj24.06.2015 17:00, dom na Menini planini
KjeMenina planina
DruštvoPlaninsko društvo Gornji Grad
Vodnik / kontaktLojze Gluk
Informacije

Lojze Gluk, PD Gornji Grad – načelnik odseka za varstvo gorske narave, vodja prireditve, (041 354 693, lojze.gluk@siol.net). 

PrimernostPrimerno za družine
Način prevozalasten prevoz

Ker so letošnje leto Združeni narodi razglasili za Mednarodno leto svetlobe in tehnologij povezanih s svetlobo z namenom osveščanja o pozitivnem vplivu svetlobe na zdravje in dobro počutje želimo opozoriti tudi na številne negativne posledice svetlobnega onesnaževanja za naravo in človeka (http://www.temnonebo.si/svetlobno-onesnaenje). Na prireditvi si bo v sodelovanju z Zavodom za gozdove območna enota Nazarje možno ogledati tudi razstavo plakatov z naslovom »Negujmo slovenske gozdove«, kar je bila letošnja osrednja tema Tedna gozdov.

Program 4. Noči Menine je še posebej namenjen družinam in otrokom in bo izveden glede na možnosti in izražen interes udeležencev. Ker je planinski dom na Menini l. 2013 pridobil certifikat družinam prijazne planinske koče Vas lepo vabimo na aktivno preživljanje prostega časa na Menini.

Zaradi celovečernega programa namenjenega družinam in ostalim obiskovalcem 4. Noči Menine svetujemo, da si v primeru, da želite prespati v planinskem domu na Menini, predhodno rezervirate prenočišče pri oskrbnikih doma (041 628 557). Poskrbite tudi za primerno opremo (topla oblačila).

Zaradi organizacije dogodka (zagotavljanje ustreznega števila teleskopov) so zaželjene predhodne prijave (041 354 693, Lojze Gluk).

V primeru neustreznega vremena si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

Praznujmo državni praznik – dan državnosti tu, kjer je doma domoljubje, sproščenost, iskren nasmeh in stisk roke, domača slovenska pesem, poštena misel ter sodelovanje in iskanje skupnih poti. Naredili bomo nekaj dobrega zase in za naše potomce, za katere je prav, da jim zapustimo Menino takšno, da jo bodo tudi oni z veseljem obiskovali.

Lani smo se imeli odlično, načrtujemo pa, da bo tudi letos tako.

Prijazno vabljeni na Menino, na sveži gorski zrak in v sproščeno prijateljsko družbo.


4. Noč Menine (sreda, 24. junij 2015)

 

-17.00     zbiranje in pozdrav obiskovalcev

-18.00     za družine/otroke – možnosti glede na interes: doživljanje narave po načelih gozdne pedagogike, pripovedovanje zanimivih zgodb ob ognju, vodeni sprehod do udorne jame Jespa ali razglednega stolpa Vivodnik

-22.00 do 2.00     opazovanje zvezd s teleskopi v sodelovanju z Društvom Temno nebo in Ustvarjalnim astronomskim društvom (namenjeno družinam, otrokom, vsem generacijam).

Velja pa tudi povabilo na 6. dan Menine, ki bo potekalo le nekaj ur po zaključeni 4. noči Menine. 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
IZBERI LETO IN / ALI MESEC
2015 (168)
Maj (35)
Junij (48)
Julij (12)
Avgust (32)
Oktober (13)