POIŠČI

DOGODKI IN AKTIVNOSTI 2024

13.06.2015 / Pohod, ogledov: 2822

12 ur vzpona na Grmado: Štiblc- Grmada Challenge

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjePosavsko hribovje
Kdaj13.06.2015 8:00
PrimernostPrimerno za družine
Z otvoritvijo Posavskega festivala tematskih poti smo Krčani na Grmadi pridobili prvo elektronsko vpisno knjigo, t.i. »Peak Check« za beleženje vzponov. Naš hišni hrib se je torej pridružil še dvanajstim vrhovom, opremljenih s sodobno tehnologijo, s ključkom pa bodo lahko pohodniki beležili svoje poti in vzpone.
 
V okviru praznika občine Krško organizira društvo NaTuro promocijo pohodništva in sicer največji krški izziv »12 ur Štiblc - Grmada Challenge«, ki se bo odvijal v soboto, 13. junija 2015. Vzdržljivostni pohod bo potekal 12 ur, zato se lahko pohodniki odpravijo na Grmado kadarkoli med 8. in 20. uro.
 
Pohod je v prvi vrsti spodbuda vsem, ki se bodo prvič ali po dolgem času podali na Grmado; za mlade, manj mlade, otroke in družine, hkrati pa se bodo ta dan preizkusili tudi vzdržljivejši. Ti bodo poskušali Grmado osvojiti v 12 urah čim večkrat.
 
Tokrat se bodo vzponi beležili v Štiblc baru na Vidmu in na Grmadi. Za pohodnike bo poskrbljeno s pijačo, osvežitvijo s sadjem, energijskimi napitki in spremljevalnim programom s stojnicami pred Štiblc barom skozi ves dan. Za štartnino šteje nakup Peak Check ključka (5 €), ki ga vsak udeleženec kasneje lahko uporablja kot elektronsko planinsko knjižico in beleži vzpone na še 12 vrhovih po Sloveniji.
 
Start vzdržljivostnega pohoda je ob 8. uri pred Štiblc barom. Bogate nagrade so pripravljene za prve tri v ženski in moški konkurenci, najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino. 
 
Dragi Krčani, naj nas v soboto združi slogan: »Pomembno je sodelovati, ne zmagati!«

Vse dodatne informacije na tel: 041 724 747.

Najdete nas tudi na Facebooku!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
IZBERI LETO IN / ALI MESEC
2015 (168)
Maj (35)
Junij (48)
Julij (12)
Avgust (32)
Oktober (13)