POIŠČI

IZMENJAVA MED NVO

PD Avtomontaža

Naslov:
Kontakt:
Splet: http://www.pdam.si/koca/34-news/lanki/78-podroben-opis-koe-pod-voglom.html
Kadri

Oprema, rekviziti

Prostori - ponudba
Planinsko društvo ima na Zadnjem Voglu planinsko kočo, ki so jo leta 1961 zgradili člani Planinskega društva Avtomontaža ob izdatni pomoči matične tovarne avtobusov.
Koča leži na čudoviti lokaciji na robu planine Zadnji Vogel in je zanimiva tako poleti kot pozimi. V neokrnjenem okolju gora si lahko človek odpočije od vsakodnevnih naporov. Poleti je odlično izhodišče za planinske pohode po bohinjskih hribih, pozimi pa nam omogoča čudovito smuko, saj leži v neposredni bližini smučarske proge Zadnji Vogel. Vogel slovi po obilici snega, navdušuje pa s čudovitim razgledom na osrednji del Juliskih Alp.

Koča ni stalno oskrbovana, možno pa jo je najeti pri g. Erni Podjed. Gosti v Ljubljani prevzamejo kluče, za hrano in pijačo morajo poskrbeti sami. V Koči je prostora za 12 do 15 oseb. V pritličju je dnevni prostor z lončeno pečjo in kuhinja opremljena z vso potrebno posodo in priborom, s štedilnikom na drva, plinskim štedilnikom in hladilnikom v shrambi. V zgornjem mansardnem delu so skupna ležišča z vzmetnicami in zadostno količino oddej in vzglavnikov. Rjuhe in posteljne prevleke pa morajo gosti prinesti s seboj.
Koča ima električni priključek. Voda-kapnica za kuho je v rezervoarju pred vhodom v kočo. Kočo ogreva štedilnik na drva v kuhinji in z lončena peč v dnevnem prostoru. V drvarnici in na dvorišču pred kočo, je vedno zadosti drv, da nas pozimi v koči ne bo zeblo.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
ISKANJE

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise